fredag 14 maj 2010

En tårta blir till...

Jag har fått lite frågor om vad det är jag täcker mina tårtor med. Det är marshmallowfondant (MMF), vilket kanske inte gör alla klokare, så här får ni följa med i tillverkningen av denna :-) Här har vi ingredienserna!
Häll ut florsockret på bänken/bakduk och gör en grop i mitten.
Smält marshmallowsen i en bunke i micron. Det ska bli en jämn massa.
Häll ut massan i florsockergropen och jobba ihop det...
Vägen till den perfekta MMF'n är MYCKET kladdig!!!
Även om man inte kan tro det när man håller på med den, så blir det iallafall en slät deg till slut.
Degen eller MMF'n ska nu plastas in ordentligt och det är bra om den får "vila" några timmar innan den används. Det gäller särskilt om du färgat in den, för färgen djupnar något efter ett tag. Jag använder pastafärger.
Här har vi en tårta fylld med 2 olika mousser.
Här har tårtan spacklats med vitchokladsmörkräm. Precis som vid renovering, så är underarbetet jätteviktigt. En noggrant spacklad tårta är lättare att få jämn och fin än en som inte är det...
När tårtan ska täckas är det viktigt att kavla ut MMF'n mycket större än själva tårtan, då är det mindre risk att det blir fula veck.
Överflödig MMF är bortskuren och tårtan är klar att börja dekorera. Nu börjar det roligaste!
(Bilderna i detta inlägg är från olika tårtbak)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar